Informatie over de kunstenares

Dieneke van Silfhout

Vanaf 1990 tot 2021 ben ik werkzaam geweest als trainer communicatieve vaardigheden en heb zowel ervaring opgedaan in het geven van cursussen als het begeleiden van mensen in hun persoonlijke groei. Op een bepaald moment merkte ik dat ik de uitdaging in mijn werk wat aan het verliezen was. Op communicatief gebied was ik wel gepokt en gemazeld door de opleidingen en bijscholingen die ik had gevolgd en ik zocht iets nieuws.
Ik heb toen een tweejarige opleiding gevolgd waar gewerkt werd vanuit een holistisch mensbeeld en waar vooral de spirituele en creatieve invalshoek werd gekozen om mensen te coachen.

Door deze opleiding werd mijn interesse gewekt om door te gaan met het inzetten van creatieve hulpmiddelen in mijn
trainingen en coachingsgesprekken. Vol enthousiasme heb ik het specialisatiejaar van de kleine Tiki in Breda gevolgd en ben nu kunstzinnig dynamisch counselor.

Ik geef nu cursussen persoonlijke groei in mijn Atelier met behulp van kunstzinnige hulpmiddelen. Al jaren boetseer ik in mijn vrije tijd. De laatste jaren ligt mijn passie ook bij het beeldhouwen en volg ik regelmatig cursussen in het intuïtief schilderen. Het werken met klei, steen en verf raakt me, ontroert me en doet me versteld staan van de onbewuste kanten die in mezelf 'plots' naar boven komen.

De thema's die me bezighouden zijn: contact, explosie, verbinding, spiraal, ingetogenheid.
Ik laat me inspireren door mijn' Bron' waar ik altijd uit kan putten. Er komen vaak verhalen uit die rechtstreeks mijn ziel beroeren en mijn eigen krachten wakker schudden.
Het werken met beelden heeft meer kleur en diepgang aan mijn leven gegeven. Op dit moment volg ik de Vrije Academie 't Pad in Opheusden.
Ik vind het verrassend dat anderen mijn werk waarderen en ben diverse keren gevraagd om te exposeren. Exposities in Renkum op het- Everwijnsgoed en de Kapel, in Roermond bij Artspace Pittstowe Phrei Glasworks en in Gemert op de kunstmarkt geven mij nog meer inspiratie om door te gaan op de weg die ik ben ingeslagen!

Terug naar het overzicht.